Navigation Menu+

Vsebine

Otroški radio Vrabček je namenjen otrokom starosti od 0-10 let, pa tudi vsem, ki se počutijo otroci v srcu. Predvaja se otroška glasba, ki je kombinirana z otroškimi pravljicami. V pripravi so tudi oddaje, ki se bodo predvajale po programski shemi v skladu s trenutnimi pogoji in okoliščinami na radiu Vrabček.

Jutranji program se začne ob 5h in traja vse do 12h, ko je čas za pravljice in pripravo malčkov za popoldanski spanec. Po tem se glasba ustvarjena za najmlajše predvaja vse do 19h, ko eno uro predvajamo pravljice in uspavanke, da otroke pripravimo na spanje.

Od 21-22h so na sporedu uspavanke za tiste, ki še niso zaspali. 😉

Za po 22-ti uri je v pripravi oddaja za starše, ki jim bo pomagala razumeti svoje otroke in jih spodbuditi, da so sproščeni in srečni. Povabljeni bodo tudi strokovnjaki iz različnih področij ukvarjanja z otroki in zdravniki, ki nam bodo iz prve roke podali informacije o dogajanju na področju skrbi za otroke.

Trenutno se ob 22h predvaja resna in meditativna glasba za tiste starše, ki si privoščijo meditacijo in umiritev pred spanjem. Samo umirjeni starši lahko dobro opravljajo svojo vlogo, otroci pa so tako bolj srečni in zadovoljni. Z redno meditacijo so rezultati neizogibni.

Po polnoči so ponovitve oddaj za tiste, ki niso imeli časa za poslušanje oddaj v živo, ter otroška glasba in pravljice vse do jutra.